7/2/2008

Treo 680 synchroniseren en onderhoud

Filed under: — pinguim @ 10:37 am


De electronische agenda’s met eigen systeem en telefoonfunctie worden steeds meer verdrongen door smartphones met hetzelfde systeem over de merken en apparaten heen: als ik nu in de winkel rondkijk lijkt ook hier een monopolie op komst… (hoewel er geruchten zijn dat Palm een Linux-systeem voor smartphones ontwikkelt – als dat niet te laat is).
De Palm Treo 680, een herwerking van de 650, lijkt een van de laatste apparaten met het eigen Palm systeem te zullen zijn. Er wordt bij het apparaat geen informatie gegeven voor Linux gebruikers – en evenmin software meegeleverd voor Linux. Bovendien is de “synchronisatie” of “sync” kabel geen standaard usb (of mini-usb zoals op de Zire), maar een eigen stekker aan de kant van de Treo. Ook de kabelaansluting van de oplader is zo on-standaard als mogelijk (een vierkant stekkertje), dus er past geen rond plugje van een universele lader.

Een zoektocht naar manieren om een reservekopie te maken van gegevens, geïnstalleerde programma’s, en om gegevens uit te wisselen …reageer op dit adres hier gedocumenteerd tot hoever ik ben (iemand ervaring met dit apparaat? mail me:

Klik hieronder “more” voor het
menu: Sync softwareSync-en – reservecopie/terugzetten – SD cardbestandsbeheerSystem infoUpgradedistro’sLinks

Sync software beschikbaar onder Linux:

  • KitchenSync
  • KPilot
  • JPilot
  • Gnome Pilot

(meer…)

Powered by WordPress