31/5/2005

Kan OpenOffice 2 geen oude documenten lezen?

Filed under: — cybrarian @ 2:48 pm

Ik heb een eigenaardige ervaring met OpenOffice; het pakket kan de oude documenten niet lezen.

OpenOffice.org 2 (pre eigenlijk 1.9…) geinstalleerd van de Suse 9.3 distributie in KDE 3.4. De ex-Win-gebruiker heeft een aantal documenten van een periode van enkele jaren, gemaakt in StarOffice en OpenOffice.

De tekstbestanden met extentie sdw worden door de computer wel herkend als OpenOffice Writer, maar toch gaat er een filter-keuze veld open, ipv het document. Als je daar de tekstverwerker kiest, eindig je met een foutmelding.

Bij de importfilters komt geen StarOffice voor, geen vermelding van documenten voor de 1.0 versie. Ik vermoed dat “SDW” het een formaat is van de oudere StarOffice 5.2 (of 5.1?). Ik las nochtans dat OOo 2 daarmee overweg zou kunnen.

Heeft OpenOffice geen import meer voor zijn eigen vorige formaten? Of wordt er zo’n onderscheid gemaakt tussen Star – / en OpenOffice? Of is het een bug? Of een tekortkoming omdat het nog geen volledige 2.0 versie is?

OpenOffice.org 1.1.1 op een andere machine (RedHat Linux Shrike KDE 3.2) krijgt het document wel gemakkelijk open. Misschien moet ik toch OOo 1 maar bij-installeren …

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress