24/6/2022

Signal stopt (upd: start signaal)

Filed under: — cybrarian @ 12:14 pm

Ik gebruik een goed half jaar Signal op Sailfish (in de Android compatibility layer), en tot nu toe liep dat redelijk goed. Af en toe problemen met de camera die geblokkeerd leek door Signal en niet meer startte als app op Sailfish, maar eens ik dat wist geraakte ik er ook uit, bv door Signal even af te sluiten of zo.

Ik negeerde de voorbij tijd een aantal dagen de meldingen van Signal dat er een nieuwe versie is, omdat ik niet besefte dat het programma, indien niet geupdate, zou stoppen met werken. Het start nu nog wel op en toont alles wat er was tot de vervaldatum, maar haalt geen nieuwe berichten binnen en ik kan ook niets meer sturen.

Deze versie van Signal is verlopen. Werk Signal bij om weer berichten te kunnen verzenden en ontvangen.

Geïnstalleerde versie: Signal 5.34.4 op Sailfish 4.4.0.64 (up-to-date).

(ps zie ook later: Signal telt weer af; sept 2022 – 5.48.3) en Signal verloopt vandaag (met eenvoudige werkende update stappen)

De “Nu bijwerken” knop stuurt me naar een Aptoide scherm en daar staat bovenaan de Signal update klaar met een knop “BIJWERKEN”.

Nieuwste versie: 5.41.5

Als ik daarop klik komt er een melding “Aan het downloaden ” maar die blijft staan en evolueert helemaal niet.

(ik heb het geprobeerd met data verbinding en verschillende wifi verbingenen, en ook rechstreeks vanuit de Aptoide store).

Ik weet niet meer hoe ik het origineel geïnstalleerd heb..

Nog niet geprobeerd: de-installeren (maar dan ben ik *waarschijnlijk* mijn huidige gegevens kwijt) en terug proberen te installeren .

Via desktop?
En er bestaat een Linux versie van de Desktop software, zowel voor Debian systemen; ook in openSUSE community repository (https://software.opensuse.org/package/signal-desktop).
Maar je kan geen koppeling met je apparaat maken als de versie op je Sailfish niet meer werkt…

Danger zone
Op de site van signal vond ik een intrigerende pagina met een onderdeel “Danger zone” (https://signal.org/android/apk/)

“Ervaren gebruikers met speciale noden” kunnen de Signal APK direct downloaden blijkt. De meeste gebruiker zullen dat onder normale omstandigheden niet nodig hebben, zeggen ze nog. En dan een knop met Signal 5.40.4.1 en “Download”.
Ik gebruik dus de sailfish browser, en ga naar die pagina, en doe de download.
Het duurt even, maar als ik de melding krijg dat het klaar is klik ik daar ook op en ik hoop dat het een installatie start. Dat blijkt niet zo onmiddellijk, maar even later krijg ik de melding dat de installatie klaar is!

Ik start Signal en dat blijkt* nu versie 5.40.4.1 te zijn. En ik krijg onmiddellijk een bericht dat ontvangen in de achtergrond aanstaat.

(*) menu, instellingen, Hulp: Versie 5.40.4.1.
ps: Niet vertrouwde software installeren stond aan op dat moment.

Opgelost!Update 09/2022:


Signal telt weer af

Ik krijg een melding in signal:

Deze versie van Signal zal in 9 dagen verlopen. Werk bij naar de meest recente versie.
Nu bijwerken

Het “Nu bijwerken” staat blauw: het is een link naar het openen van de webpagina van Signal.

Ik heb nu versie 5.40.4.1

In de aptoide app, zoek “Signal”, zie ik een knop “bijwerken”, en er onder staat Nieuwste versie: 5.48.3. De info zegt “2M / 50.3 MB *5.0”; ik vermoed dat dat het aantal downloads, de grootte en een beoordeling is.
(en onderaan reklame voor “vergelijkbare apps”)

Als ik op “Bijwerken” klik, komt er “Aan het downloaden”; verder geen evolutie, enkel een “pauze” knop. Ik laat mijn telefoon even gerust en kom straks wel zien …

Er lijkt niets te gebeuren, en er is nergens een aanduiding waarom niet; moet ik inloggen? Geen idee. Ik sluit aptoide.

Dus ik kies maar weer de methode van vorige keer:

De site, “Download”, Ik zie een bericht van de download, maar kan er niet op klikken omdat het onmiddellijk weg is.

Ik Ga naar de browser, Downloads; daar kom ik in “Overdrachten”, met een overzicht van alle (recente) downloads; met bovenaan “Signal-Android-website-prod-universal-release-5.48.3.apk.
Links ernaast een android symbool. Rechts een ander symbool (voor web-download denk ik, andere hebben een bluetooth teken).

Plots krijg ik een melding:

installatie van Signal app voltooid “INSTALL_SUCCEEDED”.

Ik kan Signal starten, en krijg bovenaan een melding of reklame “Deel je support”

– – –

Ik moet volgende keer toch wat meer systematisch werken, zodat ik weet wat het juist oplost, die poging in aptoide of de download.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress