31/5/2005

Van de wal in de gracht?

Filed under: — cybrarian @ 5:10 pm

Ik zou dus op de Suse 9.3 machine OpenOffice 1 bij willen installeren, maar herinner me niet die gezien te hebben als keuze. (misschien staat die niet meer op de CD’s? Ong. 60 Mb – plaatsgebrek?)

Tot mijn blijde verwondering zie ik OpenOffice 1 staan bij de “online update” paketten! Het lijkt gemakkelijk te gaan met Suse Yast, hele versie 1.1.3 kan automatisch via het net afgehaald worden (best breedband).

Maar verder wordt je dan wat hulpeloos achtergelaten … geen iconen, waar staat het programma, moet je een install-procedure doorlopen, … ?

Ik start rechtstreeks de toepassing in /usr/bin maar die crasht bij het (via het netwerk-smb) openen van een document (dat al openstond op een andere pc). Daarna krijg ik OOo niet meer gestart…

De sessie afsluiten lost dat op. Daarna kan wel gestart worden, maar telkens je een bestand wil openen of sluiten komt een een crash met foutmelding ivm “kdefilepicker”.

Opgegoogled: het is een bug tussen OpenOffice.org 1.1.3 en KDE 3.4, die omzeild kan worden door instellingen in een configuratie bestand:
add “[Development] AutoCheckAccelerators=false” to your ~/.kde/share/config/kdeglobals
Nadat ik met Kate (of was het mcedit) dat bestand opende, en deze lijn toevoegde, bovenaan, kon ik daarna OpenOffice.org gewoon gebruiken.
(Uit de kde bugs list gehaald.)

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress