12/2/2007

Etiketten in OpenOffice.org (Labels)

Filed under: — cybrarian @ 5:14 pm

Ik wil snel een etiket maken in OpenOffice.org, ik heb hier een pc met een Engelstalige installatie van OOo, en ik heb een blad met 12 etiketten op een A4. Mijn eerste reflex is de help functie, en daar “label” intikken. Dat vertelt mij, ruwweg vertaald:

  • Kies Bestand, Nieuw, Etiketten (File, New, Labels)
  • Er is een papierformaat en een etiketten verdeling te kiezen rechts onder. Ik kies een A4 papier
  • Bij de etiketvormen laat ik door de lijst rollen tot een 2 x 6 etiket wordt weergegeven onderaan.
  • Ik bevestig op nieuw document en er gaat een ingedeeld blad open op het scherm; ik moet maar invullen

NB: er is een groot aantal etiketvormen voorzien, van adressen tot 1 per blad en diskettelabels enz. Veel kans dat het etiket dat je gebruikt al bestaat, misschien kan zelfs je het nummer opzoeken dat op de doos staat. Als dat niet bestaat kan je het ook zelf maken. Er is een tab-blad waar je na het kiezen van een etiket ook de afmetingen nog verder kan aanpassen.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress