23/2/2007

Suse 10.0 desktop install log

Filed under: — pinguim @ 10:38 pm

Een log, en dus geen handleiding. Wel mogelijk herkenbare problemen met deze versie.

 • start van DVD: installatieprocedure schakelt over naar tekst en vraagt naar cd (na “searching for info file ..”), en later “Make sure that CD number 1 is in your drive”, .. “Unable to mountd CD1”
  Opgelost: start van DVD met de keuze “ACPI disabled” : Daarna blijft hij niet meer hangen op die “searching for info file” en start de grafische installatie normaal.
 • Taalkeuze en toetsenbord: het lukt niet om de taal en toetsenbord keuze goed te krijgen bij de installatie. Toetsenbordkeuze krijg ik nergens meer te zien maar ik hoop op het beste door de taalkeuze Nederlands_BE. Dat lukt langs geen kanten, en ook later in Yast de toetsenbordinstellingen veranderen lukt niet: het onderdeel lijkt niet starten.
  Opgelost: Wat wel gaat is via Sax2 (dat specifiek de instellingen voor de X-grafische omgeving doet) toetsenbordinstelling veranderen. Vanaf dan werkt het ook in Yast.
 • Ik selecteer uit het altijd ruime aanbod van Suse, en controleer of mc, OpenOffice, Sun Java, KDE dev, enz aangevinkt zijn.
 • Online update gedaan: Patch download en installatie; 107 patches geinstalleerd (downloaded – bronpakket niet verwijderen).
 • Even zoeken naar smb instellingen; via yast smbclient lukte het me niet zo direkt.
 • Ik heb na de taalinstelling Nederlands nu een NL-talige omgeving, een NL-talige OpenOffice.org, enz.
  In OOo geeft het rekenblad een komma op het cijfertoetsenbord, en interpreteert het in het programma ook als een komma (wat vroeger dikwijls niet het geval was)

Installatie op deze machine met P4 2.6Ghz 512 mb geheugen ter vervanging van RH9.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress