30/6/2010

Hete processor: Sensors gezocht.

Filed under: — pinguim @ 1:58 pm

Hete dagen, tijd om te meten of de pc het niet te warm krijgt. De temperatuur die een pc binnentrekt via de ventilatie-opening is best maximaal 30 °C liet ik me vertellen door een leverancier. Maar wat als het al 30 °C kamertemperatuur is? Meten is weten, dus op zoek naar software om de pc-temperatuur weer te geven.


Bv op openSuse 11.0/KDE 3.5.9, via Yast:
package “sensors
libsensors dat bestaat in libsensors3 en libsensors4

Dan voer je op de command prompt (als root) uit:
sensors-detect
wat eindigt in:

Do you want to generate /etc/sysconfig/lm_sensors? (YES/no):

temperatuur Daarna heb ik mijn systeem herstart waarna ik de resultaten van de sensors liet weergeven in gkrellm, een handige tool die in een smalle kolom op de desktop alle systeem informatie samenvat:

gkrellm – Manages Multiple Stacked Monitors

Rechtsklik, en de temperatuurmeting aanzetten.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress