13/8/2007

AmaRocks! (mijn pc-dj)

Filed under: — cybrarian @ 9:08 pm

Bij toeval ontdek ik nu waar we een tijd geleden naar op zoek waren voor een Linux installatie; een automatische DJ. Amarok is een muziekspeler die ik nooit van dichtbij bekeken heb omdat ik reeds geruime tijd het schitterende xmms gebruikte. Nu bij een nieuwe Linux-installatie heb ik hem mee geïnstalleerd omdat ik er de laatste tijd veel over lees, en vermoed dat hij sterk geëvolueerd is.

Ik laat een pak ogg en mp3’s in een map vallen, selecteer ze voor de “playlist” (en ik heb blijkbaar nog geen mp3 decoder zegt Amarok), waarna de ogg files klaar staan om te spelen. Daarbij ontdek ik dat bij de overgang van een nummer naar het volgend er geen stilte is, maar de nummers in elkaar overvloeien.

Amarok MixEen snelle blik bij instellingen, (Settings, Configure Amarok) leert mij dat onder “playback” een radio-button voor “crossfading” aan staat, met een overgangstijd van 4000 milliseconden (4 seconden dus). Bovendien kan je de crossfading instellen om altijd, nooit, of alleen bij het automatisch afspelen van een lijst aktief te zijn. Dat betekent dat je de nummers wel helemaal afzonderlijk kan horen als je zelf een nummer (of nummer na nummer) selecteert, bv omdat je iets zoekt of een keuze voorbereidt.


Gebruikt: OpenSuse 10.2, KDE 3.5.5, Amarok 1.4.4


Update 15/08:
Er bestaat trouwens een plugin van Peter Eisenlohr voor xmms:
xmms-crossfade – XMMS Plugin for Crossfading and Continuous Output
http://www.eisenlohr.org/xmms-crossfade

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress