8/8/2005

Vakantie: rust roest

Filed under: — pinguim @ 9:35 am

Na de vakantieperiode kom ik terug aan mijn desktop, die is blijven draaien tijdens de voorbije twee weken. Er komt een lading binnen van honderden mails (vooral spam natuurlijk) bij het starten van het e-mail programma. Dan ontdek ik een probleem: ik kan het venster niet van grootte veranderen. Ik kan het ook niet van plaats veranderen. Evenmin de andere programma’s die nog draaien. De vensters lijken vastgeroest op de plaats waar ze staan.

Ook bij het openen van bv Kate, kiest dat zelf een plaats en grootte, maar het reageert niet op “resize”, niet met de muis, en niet als dat uit het venster-menu (contextmenu blauwe balk) gekozen wordt. Lijkt dus een fout te zijn in de grafische omgeving (X/kde?). Uit het contextmenu kan ik wel de vensters verplaatsen naar een andere desktop. Het “vastgeroeste” gedrag vertoont zich op alle desktops. Ik vermoed dat ik best KDE heropstart.
Daarna werk alles terug normaal.

Ik kan me niet herinneren dat het zich al heeft voorgedaan op dat toestel met die software combinatie. Het enige verschil met anders is de lange periode van niet-aktiviteit, de uptime van 40 dagen is niet uitzonderlijk, het toestel blijft altijd draaien met enkele programma’s open zoals mail, irc, office ..
Ik heb geen enkele beschrijving gevonden van dit probleem (korte google zoek).

Systeem: Red Hat 9 Shrike 2.4.20-31.9 op een P4, KDE 3.2.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress