30/8/2005

CTRL-ALT-DEL

Filed under: — cybrarian @ 7:54 pm

Wie had zo’n toetsenbord-combinatie verwacht in Linux?
Ik moest een server in een kast voorzien van een manier waarop die door eender wie op een normale manier kon afgesloten worden. (de server, niet de kast)
Aangezien bovenstaande de bekendste toetsencombinatie is, heb ik die daarvoor gebruikt.

Een label op de kast met: “afsluiten? Druk CTRL-ALT-DEL” en de machine sluit netjes af.

Helaas ben ik vergeten waar ik dat ingesteld had, en nu ik de defecte server vervang door een ander toestel, moet ik op zoek.

Bij Yast, Systeem, Power Management, configuration of ACPI Buttons, koos ik om de power knop (power button en de sleep button – op deze oude compaq is maar 1 knop) te laten reageren als shutdown knop, als ik het goed verstaan heb. Verder niets gevonden in control center. (Suse 9.3)

Configure desktop: nee niets, in KDE terug naar Control Center, regional / accessibility (international settings), keyboard shortcuts: halt without confirmation toegewezen aan ctrl-alt-del, normaal is het control alt shift pagedown of zo. Het is gemakkelijk hier toetsen te definieren want je kan de bestaande combinatie eenvoudig wissen, en dan de nieuwe combinatie indrukken, waarop ze ingevuld wordt. (ik werd niet uitgelogd, wat de oorspronkelijke aktie was op die toetscombinatie).

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress