2/5/2012

Numeriek klavier onder VMware: numlock, shiftlock/capslock fout gedrag, numlock lockout

Filed under: — pinguim @ 3:23 pm

Beschrijving van het probleem:
Een machine met OpenSUSE 12.1, toetsenbord “BE”, instellingen “BE” heeft een VMWare virtual machine met XP.

Bij gebruik, afwisselend tussen de VM en een ander (bv mail-) programma op de Linux desktop is er plots een probleem met het numeriek klavier.

Hoewel de LED van het numeriek klavier brandt, krijgt de gebruiker toch geen cijfers bij het tikken (de functie is omgekeerd, nl de pijltjestoetsen).

De Numlock af en aan zetten, of zelfs alleen maar af zetten verandert niets. Het toetsenbord is al eens vervangen, daar ligt het niet aan (usb en ps/2 geprobeerd).

De Caps Lock (shift lock) afzetten verandert ook niets eens de situatie optreedt. Het lijkt wel of de gebruiker buitengesloten wordt van het numeriek klavier. De cijfertoetsen bovenaan het klavier werken wel (helaas met shift op een keyb BE, dus niet zo handig)

De situatie komt bv voor in de combinatie met de SHIFT LOCK (CAPS LOCK). De Caps lock heeft trouwens ook een vreemd effect op de numlock (keert die om of zo).

Ik heb ergens iets gelezen over het “uit sync zijn” van die status, ik moet eens alle mogelijke combinaties en heen en weer schakel volgordes uitproberen.

Voorlopige “work-around”: schakel met CTRL-ALT-F2 naar een terminalvenster. Schakel terug met ALT-F7. Werkt terug!

Zelfde probleem? Een andere oplossing gevonden? Mail me: contacteer me

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress