18/8/2012

Nepomuk de netbook “freezer”?

Filed under: — cybrarian @ 12:31 am

Op mijn netbookje met 1 Gb geheugen werkte een redelijk standaard geïnstalleerde openSuse op sommige momenten irritant traag. Het deed me denken aan mijn eerste 486 waar Linux plots ergens in de nacht de cronjobs startte terwijl ik aan het werken was (en dat voor de tijd dat ik cron-jobs kende).

Een ps -AH na een verse start maakte me attent op het nogal overvloedig voorkomen van Nepomuk en Akonadi. Die laatste heeft ondermeer met je e-mail te maken, dus die laat ik draaien, maar Nepomuk leek me een onding voor deze lichte netbook. Gelukkig kan je die uitschakelen.

Menu, Personal settings (Configure Desktop), onder “Workspace appearance and behaviour”: Desktop Search.

Tab Basic Settings: Enable Nepomuk Semantic Desktop afgevinkt. “Apply” om toe te passen.

Toegepast op: OpenSuse 12.1, KDE 4.X

Ik kom dit updaten als het niet geholpen heeft ….

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress