12/1/2009

Mandriva One 2009

Filed under: — pinguim @ 2:25 pm

mandrivaone2009installedicon
De Mandriva One 2009 Live cd* geeft de mogelijkheid om van de cd te draaien, wat natuurlijk erg traag is. Maar jij krijgt ook de mogelijkheid van daaruit te installeren op de harde schijf.
– Als de partities ingrijpend veranderd moeten worden, moet herstart worden om de wijziging te aktiveren.
– installatie verloopt vlot, met keuze voor taal, tijdszone, land, toetsenbord. (ik nam lang US Eng, keyb be)
– de eerste login vraagt “Set administrator (root) password”
– tevens kan je daar de gebruiker maken met naam en wachtwoord (en icoon – redelijk eenvoudige, bijna saaie). Dit is een bijzonder vriendelijke manier van installeren, en het neemt alweer een stap uit het installatieproces weg.
– dan krijg je het Mandrive “First Time” scherm Met Welcome, Register (knop “Decline” om over te slaan), Survey (ook weer “Decline” mogelijk), “Contribute” om hardware configuratie up te loaden (“Decline” kan ook hier).
– Je komt op het normale start of login scherm, met de gemaakte gebruiker als icoon + naam; daarna start een KDE omgeving met KDE 4.1. (Opgelet als je dus programma’s hebt die niet “compatible” zijn met KDE4! )
– Install & remove software zoekt eerst de repositories.
– Daarna kan je naar hartelust bij-installeren.
– Je krijgt ook automatisch een melding dat er nieuwe updates beschikbaar zijn voor je systeem.
– bij het installeren van software krijg je soms melding van bijkomende onderdelen (dependencies) die moeten geïnstalleerd worden, er wordt een lijst aangeboden die je enkel moet bevestigen.

* Mandriva One ISO op cd gebrand, gestart met die cd.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress