26/11/2012

KMail instellen zoals vroeger

Filed under: — pinguim @ 3:52 pm

KMail instellingen venster

KMail instellingen

KDE4’s KMail geeft je mails weer gegroepeerd volgens het onderwerp van de discussie, of gegroepeerd per afzender. Onderwerp van discussie is niet handig als dat onderwerp bv dikwijls “Bestelling” of “Re: Bestelling” is; er komen mails bij elkaar te staan die niet bij elkaar horen.
Gegroepeerd per afzender is interessant, behalve als je afzenders hebt die vanaf verschillende mailprogramma’s naar jou mailen (bv vanaf webmail, vanaf pc, vanaf smartphone): het zullen allemaal verschillende afzenders lijken en misschien mis je daardoor iemand’s mail.

Je kan de weergave ook op “plat volgens datum” zetten. Helaas krijg je dan per mail twee lijnen: de bovenste met het onderwerp, daaronder één met schuin gedrukt de naam van de afzender. Dat is noch duidelijk, noch overzichtelijk en neemt vooral veel schermruimte in.

Als je dat wil kan je toch terug een “oude” voorstelling van je mail krijgen, bv met de kolommmen “Onderwerp, Afzender, Datum”.
Menu Instellingen, KMail, Uiterlijk, Berichtenlijst.

  • Je hebt de stand van de “samenvoeging”; “Platte indeling per datum”
  • Standaard thema: “Klassiek”; dit geeft de oude kolomindeling.

Schermafbeelding: KMail 1.13.6 KDE 4.6 op openSUSE 11.4

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress