20/5/2013

Touchpad scroll in openSUSE 13.1 / KDE 4.10.2

Filed under: — cybrarian @ 12:24 am

Mijn kan-niet-scrollen met touchpad rechterzijde vertikale strook ligt niet aan de “factory” update.

Door een stom toeval (of eerder door stomme manipulatie van de update repositories) kwam mijn openSUSE 12.3 terecht in versie 13.1 die helemaal nog niet uit is. Ik moet ergens een repository hebben ingesteld voor experimentele versie of zo (Factory?).

Ik kom terecht in ‘Bottle’ Milestone 1 zit op het moment, met Linux kernel 3.8.2 (situatie 09/04/2013)

Ik had het gevoel dat een aantal dingen niet werkten, zoals het geluid bij filmpjes. En het scrollen met mijn touchpad, dat rechts zo’n strook heeft voor scrollen – en dat werkt in de dual-boot-keuze openSUSE 11.3.
In (klassieke menu-instelling)
Menu/Configure Desktop, Hardware, input devices, touchpad/hardware
leer ik iets over mijn hardware:

SynPS/2 Synaptic Touchpad
How many fingers detected bij this touchpad: 3

Aha! Dat wist ik helemaal niet; ik zie hier nu ook onder de tab “Scrolling” de opties:

  • Vertical scrolling met twee vingers (staat aangevinkt)
  • Vertical scrolling at right edge (staat af)

Beide blijken te werken; ik kan de right edge aanzetten, en dat werkt, en ik kan het scrollen “met twee vingers op het touchpad glijden” gebruiken – dat werkte waarschijnlijk heel de tijd zonder dat ik het wist!

(op dit moment 20/5/2013 zit ik op 3.8.2.1-desktop ‘Bottle’ Milestone 0)

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress