27/2/2006

Paasei: foto van het OOo Calc team

Filed under: — pinguim @ 3:10 pm

Ik luisterde op Fosdem naar een uiteenzetting van Michael Meeks, waarin hij sprak over OpenOffice 2, vooral dan “Calc”. Via een projector volgden we de demonstratie op zijn laptop. Op een bepaald moment ging het over hoe klein het team eigenlijk is dat aan calc werkt, en hij gaf snel een formule in op de cel waar hij dan toevallig stond. En daar verscheen een foto van het ontwikkelteam!

Nu is MM een snelle spreker en hij was alweer verder voor je van de verrassing bekomen bent. Gelukkig had ik mijn Treo bij de hand en die geeft me nu de formule terug:
=StarCalcTeam().
Als je dat intikt in een OOo spreadsheet krijg je als resultaat de namen van de ontwikkelaars, en in een apart venster een foto. Opvallend is dat je dat maar 1 keer kan doen in een lopende Calc. Later zal hij nog slechts een getal (42) als resultaat geven. Tenzij je het programma sluit en terug start.

Er blijken twee verschillende foto’s te zijn; (**) geeft het team bij het drinken van een glas in een kleurrijke omgeving. Andere versies geven (*) het team grappend poserend in een lege achtergrond.

Werkt op OOo 1.1.0-3 (*), 1.1.4 (**), en OOo 2.0 (**), ook op de versie voor Mac OSX onder X86 (*).

Enkele links:
Interview op Fosdem site
Stuff Michael Meeks is doing
www.openoffice.org (nu aan versie 2.0.1), of nl.openoffice.org voor de Nederlandstalige versie.

update 28/2:
– In de oude versie van StarOffice, nl 5.2 werkt het ook. Het grappige daar is dat je een veel vroeger team te zien krijgt (in “jongere” toestand haha), bestaande uit maar 4 man, waarvan 2 hetzelfde zijn als op de latere foto.

– Apple OS-X: Ook in de speciale ver-Mac-te OpenOffice.org die daar “NeoOffice” heet, krijg je dezelfde foto als in OOo.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress