7/3/2006

Camino naast Firefox

Filed under: — wigosix @ 11:46 pm

Ik heb na Firefox ook Camino geïnstalleerd, wat zo gemakkelijk ging dat ik vergeten ben hoe.
De toolbar bij Camino bevat onmiddellijk links naar Camino, News, MacNews; Firefox komt met een zowat lege extra toolbar (onder de balk met de iconen, de url-ruimte en een zoek-ruimte) – ofwel heb ik die onmiddellijk na installatie leeg gemaakt, dat kan ook.

De iconen in Camino zijn een soort ronde knoppen, in Firefox staan ze gewoon los in de balk zonder omlijning.

Ook heeft Camino enkel knoppen voor terug, vooruit, herladen en stop, terwijl in firefox er nog een huisje bij staat om naar de home pagina te gaan. Bovendien kan je de huidige pagina slepen en loslaten op het huisje om er je nieuwe homepage van te maken. In Camino was me niet helemaal duidelijk hoe ik die homepage kan instellen vanop een bestaande pagina, en zonder ze te moeten knippen en plakken of overtypen.

Bij customize toolbar heb je wel heel wat mogelijkheden om iconen bij te zetten, wat ik met het huisje deed. Maar toch kan je nog de huidige pagina er niet boven loslaten om ze als homepage te gebruiken. Slepen naar de toolbar met de bookmarks gaat wel perfect. Terug weg met dat zonevreemd huis dus.

Wat trouwens ook perfect gaat is een url van Firefox naar Camino slepen, en daar in de bookmarks balk loslaten! Omgekeert gaat het ook, van Camino naar Firefox!

Toch heeft Camino iets voor op Firefox: als je een net gebookmarkte site een bevattelijkere naam wil geven door de info op te vragen, zie je daar dat je ook wat statistiek kan bekijken, nl hoe dikwijls je die site bezocht hebt, en wanneer de laatste keer. (zie ook de “top tien” lijst in de history).

Als je de history opent (View/Show History) krijg je op het hele venster de statistiek van je gedrag; ingedeeld per dag en een mapje “meer dan een week” enz. Links krijg je een kolom met groups, daarin zit je top ten list, maar ook adres boek, bookmark menu enz.. Daardoor heb je geen zicht meer op waar je was; in Firefox krijg je met View/Sidebar/History alleen links een kolom met de history, het rechtse grootste deel van het venster blijft de webpagina).

Camino Home en Download

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress