3/4/2006

OpenOffice.org on Mac-intel

Filed under: — wigosix @ 1:04 am

Een van de problemen bij elke vernieuwing in de computer is het al dan niet volgen van de software. Kopers van de nieuwe iMac of ander Mac met intel processor, mochten al ondervinden dat niet alle software al aangepast is aan de nieuwe processor. Commerciele softwaremakers worden meestal tijdig betrokken in het veranderingsproces, maar kunnen vrije softwareprogramma’s dan helemaal niet mee?

Dat lijkt nogal mee te vallen. Van OpenOffice.org zijn op dit moment al beta-versies (met datum11/3/2006) te verkrijgen voor de Mac OS-X Intel, en in verschillende talen zelfs. De 2.0.0 dateert van november 2005, 2.0.1 van 23/12, 2.0.2 rc1 van half februari, rc2 zie ik niet, maar rc 3 van 24 februari. Kies niet de versie waar “be-BY” staat; dat is *niet* de “be” Belgische versie, maar geeft een russische of zo aan de tekens te zien.

Deze rc’s zijn niet de definitieve versies, dus als ze af en toe problemen vertonen moet je niet verbaasd zijn. Je moet deze programmaversies trouwens van een aparte site afhalen, niet tussen de “afgewerkte” programma’s. Het hele pakket is bijna 140 Mb, duurt een klein kwartiertje op een breedbandverbinding.

Op dit moment: Release Candidate 4

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress