4/10/2015

Sailfish gebruikerslaag 2.0 (OS 1.1.9.28*)

Filed under: — cybrarian @ 8:43 pm

Sailfish heeft een belangrijke update van zijn “User Interface” gekregen, die onmiddellijk zichtbare gevolgen heeft:

  • Nieuwe statusbar bovenaan in het “lockscreen” met batterij, tijd en verbindingsinformatie.
  • De “Stippeltjeswolk” bovenaan, die aangaf dat er een menu klaarzit, is vervangen door een minder opvallende zachte lijn bovenaan.
  • De aanduiding onderaan is ook veranderd: een streepje in het midden 1/4 schermbreedte, geeft aan dat er een menukeuze beschikbaaar is onderaan, die je naar het overzicht van de apps brengt, waar je een app kan starten.
  • Swipegedrag is veranderd; het naar links of rechts swipen gaat niet tot het einde links of rechts, maar draait door naar het begin van de andere kant; een “carousel”.
  • Links/rechts swipen brengt je “notifications” scherm tevoorschijn (berichten, weer enz)
  • Nieuw binnenkomende mails, berichten enz geven een korte “Notification bubble” op het scherm; erop klikken brengt je direct naar het bijhorende programma (app).
  • Keuze van een hoop “ambiances”; sfeerprofielen, die o.a. bij je covers kunnen horen. In Systeem menu kan je ambiences kiezen, de ster aanzetten brengt ze beschikbaar in het menu. Je kan ook nog veel instellingen van een ambiance wijzigen, tot en met het volume van de ringtone (vergadering, cinema!).

Ik weet niet of het ook nieuw is, maar als het e-mail programma geopend is, kan je in het “multitasking” overzicht van draaiende programma-covers klikken op een refresh of “verversen” knop, waardoor je mails afgehaald worden.

* Upd dec 2015: ondertussen is een verdere update ook op het werkelijke versienummer gekomen: Sailfish OS 2.0 (Build 2.0.0.10)

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress