22/5/2006

Koffiedik denken

Filed under: — cybrarian @ 11:11 pm

Ik sprak in een vorig stukje over mijn confrontatie met Java code. Ik vertelde dat ik een boek onder het stof uithaalde om me een beetje in te leven in de programmeertaal, maar de stijl van het boek trok me niet echt aan. Lars raadde me aan om eens een kijkje te nemen in “Thinking in Java”, omdat het erg goed de concepten van Object Oriented programmeren uitlegt. Bovendien is het boek te vinden op het internet.

Inderdaad is het boek (van Bruce Eckel) te downloaden van een aantal “mirror” sites:
mindview.net/Books/TIJ/DownloadSites

Het is in een aantal verschillende versienummers te vinden, van de 1e editie tot de 3e editie, en in verschillende formaten zoals html, word .doc (!) en soms pdf.

Ik gaf zelf de voorkeur aan pdf, zocht op die combinatie, en vond een bz2 bestand van de 3e editie. Mijn systeem’s Konqueror leek dat echter als oploskoffie te beschouwen en weigerde elke medewerking bij het uitpakken. Op de commandline ging het wel:
bunzip2 bestandnaam.bz2
en het bestand werd netjes uitgepakt. (na even spieken op de website met de grappige naam linuxheadquarters)

Als je papier wil sparen bij het afdrukken kan je dubbelzijdig printen als je printer het toelaat – anders kan dat ook maar dan wordt het wat puzzelen: afdrukken oneven pagina’s en daarna het pak terug in de printer, omgekeerd, voor de even pagina’s.

Ik heb ook nog gekozen om 2 blz per paginazijde af te drukken, (A4-landscape, twee bladzijden naast elkaar), waardoor je het resultaat toch behoorlijk kan reduceren. Het volledige boek bevat immers meer dan 1100 blz!

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress