20/11/2017

Print van KMail in KDE werkt niet (open in browser – fout)

Filed under: — cybrarian @ 11:41 am

Geen print
Na een update naar OpenSUSE 42.3 kwam een gebruiker tot de onplezierige conclusie dat hij geen mail uit KMail meer kon afdrukken.

Na het print commando krijgt hij een opmerking dat het printen (tijdelijk) niet werkt en de keuze tussen “Open in Browser” of “cancel”.

Open in browser werkt helaas niet.
(waarschijnlijk door dezelfde reden, nl dat de konqueror die normaal die preview/print voor KMail doet niet werkt; en die ook standaard html applicatie is in de file associations)

Omleiding
Snel herstel:

Ga in je instellingen van je desktop System Settings, (onder Personalization):

  • Applications
  • File Associations
  • Text
  • html

Stel Firefox in.
Je krijgt rechts een venster met de voorkeurprogramma’s om dit type inhoud te bekijken; zet daar Firefox bovenaan (selecteer Firefox en pijltje naar boven “move up”).

Apply.
Klik onderaan rechts op “Apply” (toepassen) alvorens instellingen te sluiten.

Omgeleide print
Vanaf nu (of misschien moet je eerst een keer uitloggen en terug inloggen) zal de keuze “open in browser” de mail tonen in Firefox.

Van daar kan je dan wel printen; terug opnieuw het printcommando geven.

Spijtig
Dit is een bijzonder irritant gebrek van deze combinatie van KMail/KDE, en het valt te hopen dat een update dit zo snel mogelijk corrigeert.

Bovendien is het dom om die vraag altijd te blijven stellen bij het printen, je zou minstens de mogelijkheid moeten hebben om het antwoordt te laten onhouden, en het altijd onmiddellijk te openen in de (ondertussen ingestelde standaard Firefox) browser. Die vraag moet dan enkel terugkomen als er een fix is en je de mogelijkheid krijgt om standaard over te schakelen naar de “normale” versie.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress