12/9/2006

KUbuntu Desktop (3) persoonlijk geluid

Filed under: — pinguim @ 4:53 pm

Er zijn allerlei gepersonaliseerde aanpassingen gedaan geweest aan de oude pc, en ik wil er een aantal meenemen om de gebruiker zich beter thuis te doen voelen. Zo is er een achtergrondafbeelding, en de geluiden voor het ontvangen van mail en het starten en afsluiten van de computer. Ik stuur ze vanop de oude computer als attachment naar de reeds geinstalleerd KMail.

Geluid: als systeemgeluid kunnen geen “wav” bestanden gebruikt worden blijkbaar, of toch niet standaard. Kan ik ze omzetten naar “ogg”? Ik stuur ze als attachment naar een andere computer waarop ik een werkende Linux distributie heb. Daar komen ze binnen als bestanden in een mapje. Ik heb er ooit “ogg tools” geinstalleerd, en ik herinner me nog het commando om dingen om te zetten: “oggenc”, de afkorting van “ogg encode”.

Dus het commando en de naam van het om te zetten bestand “oggenc intro.wav”:

wav naar ogg

Nadien haal ik ze terug en installeer ze in een mapje bij de gebruiker.

KMail: Settings, Configure Notifications, kies het geluid uit het mapje Mail geluid instellen (Klik groter)


Mail Geluid instellen

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress