14/10/2006

Dotproject, eerste ervaring gebruik

Filed under: — cybrarian @ 9:28 pm

Een vervolg op de installatie van dotproject. We hebben het pakket nu even in inwerkperiode met in totaal 8 mensen; we plannen het intenser te gebruiken in de nabije toekomst. We beperken ons tot 1 project, een deel van de software komt dus bij ons niet aan bod; wel: Forum, Calendar, Files, Contacts, en Links (optionele). Je kan de complexiteit van het pakket wel indijken door sommige menu-keuzes “onzichtbaar” te zetten (in System Admin).
Alvast enkele dingen die opvielen:
– we probeerden ook even het trouble ticket system; zou je moeten “Todo” lijst kunnen van maken. Aan sommige invoerschermen voel je wel dat het bedoeld is voor grotere / combinatie van meer projecten, omdat je te veel details moet ingeven.
– het is mooi en werkt aangenaam; de “lampjes” voor nieuwe posts zijn leuk.
– een echte overzichtspagina als bij phprojekt lijkt te ontbreken; dat zou wel handig zijn, vooral als je bv ook Tickets gebruikt (hebben we ff iets in getest)
– het is trager dan phprojekt. Ofwel de prijs van de mooiere vormgeving, ofwel van de abstraktere programmering (smarty bibliotheken?), of misschien nog andere oorzaak?
– we stelden de pagina met het overzicht van de “Forums” als standaard in bij het inloggen; daar heb je een goed overzicht van de aktiviteit in het forum; het stukje citaat van de laatste post is ook een uitnodiging om te gaan kijken.
– het Forum laat geen enkele vorm van accentueren van tekst toe; geen vet, schuin, geen links enz. Nadeel is dat je dan soms een extern document nodig hebt om iets een beetje duidelijk voor te stellen. Na het gebruik van phpBB en andere invoermodules van de vele blog-software is dat toch wel een gemis. Aangezien het forum vooral voor intern gebruik is kan de security daar toch niet de reden zijn?
– soms kan een gemaakte “invoer” niet veranderd worden; niet altijd even handig; je hebt toch snel een fout die je wil verbeteren. (post reakties forum)
– dotproject/style/default/images/dp_icon.gif vervangen door een eigen logo; geeft ons project wat meer identiteit.

de auteur

(zie ook het artikel over de installatie van het pakket)

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress