13/7/2021

15.6 inch FHD Monitor

Filed under: — cybrarian @ 9:15 am

Een scherm zonder handleiding
Een optie voor gebruik bij je raspberry pi: Een touch-scherm met ingebouwde batterij en aansluitingen voor hdmi en usb. Adapter met usb-C. Audio mini-jack out (audio van hdmi) wat handig is voor de Pi 400 die geen audio-uit heeft.
Er is enkel een kaartje bij met een QR code om te scannen, die leidt naar een webpagina https://www.waveshare.com/wiki/15.6inch_FHD_Monitor (link).

Eigenaardig gedrag als:

Demo
– na even niet gebruiken staat scherm af; zet terug aan met lang indrukken (op gevoel) eerste knop zet het scherm een rooster van 4×4 tekst “demo” op het scherm; afwisselend een kolom met blauwe achtergrond en grijze achtergrond; die blijft heel de tijd pinken. Terug af en aan gezet en het is weg..- toch niet, duikt terug op. Op de online documentatie is helemaal NIETS te vinden over een “demo” stand…; de power knop dient alleen voor aan uit volgens de handleiding, dus hoe ik in “demo” stand ben geraakt .. geen idee.

Batterij
Heel vervelend is dat je geen batterij melding krijgt.
Als je lang rondspeelt in het menu van OSD (On Screen Display), dan vind je daar wel instellingen, en een van de diepst verstopte is die van de batterij-weergave. Die kan je aan en af zetten; als ze aan staat komt ze VAST rechtsboven in het scherm te staan.
Dat betekent voor de Pi: over het klokje. Het klokje wordt onleesbaar, en ook de batterij-weergave is maar leesbaar als je een donkere achtergrond hebt (bv mouseover op klokje).
Je kan de OSD weergave wel op meer transparant zetten om dat te verzachten; ik heb nu een moeilijk afleesbaar klokje en een bij mouseover af te lezen batterij-aanduiding. Je kan natuurlijk kiezen om de takenbalk van de Pi onderaan te zetten (rechtsklik voor instellingen).

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress