17/8/2009

FLV media: Realplayer versus VLC en mplayer

Filed under: — cybrarian @ 11:54 pm

Op de HAR site stond een filmpje waarvan ik op een openSUSE 11.1 KDE 3.5 wel beeld kreeg maar geen geluid. Het filmpje zit vast in de webpagina, dus ik heb geen andere media-player-keuze.
Met een kleine omweg kan je toch een ander programma proberen. Je moet eerst proberen te weten te komen waar het media bestand vandaan komt, of het proberen te downloaden. Dan heb je de juiste URL nodig; die vind je in de broncode van de webpagina (Firefox: view page source):
http://www.security.nl/video/74dde2f295ed87c0c4719fc37913c0c8.flv

Als het een bestand is kan je het proberen te downloaden, is het streaming media kan je het proberen te openen in een ander programma. Kandidaten: VCL player, MPlayer, …

Open media with (right click)

Open media with (right click)

VLC player verwachtte ik het meeste van , maar het was de daaropvolgende MPlayer die werkte:
– bestand downloaden door het adres uit de html-code in de browser in de URL-balk te plakken en download as .. bewaren in Downloads map bv.
– in Konqueror rechtsklikken boven het bestand, en “openen met ” (open with) kiezen.
– Multimedia, Videoplayer, “mplayer”

Dit is allemaal sterk afhankelijk van welke programma’s je geïnstalleerd hebt staan. Ga in een distributie op zoek naar extra downloads voor het afspelen van mediabestanden. Om juridische redenen kunnen distro’s dat niet zomaar meeleveren of integreren.

bereiken via ...

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress