28/2/2006

Meer over (About) OpenOffice …

Filed under: — pinguim @ 5:16 pm

OOoNatuurlijk zijn er meer medewerkers betrokken bij een programma als Calc dan er op de foto staan van het “StarCalcTeam” (zie vh). Het gaat waarschijnlijk over het “core team”, en als je een idee wil krijgen van de grotere groep medewerkers kan je gaan kijken op de website van OpenOffice.org. Normaal zou je verwachten dat je bij Help/About, “credits” of zo zou vinden met de namen van alle medewerkers, maar het enige dat je in de “About” krijgt is een droge tekst over de Office versie.
Tenzij je daar met de control toets ingedrukt de letters S D en T na elkaar tikt. Dan begint het About scherm te rollen, en krijg je als in een filmaftiteling alle namen.
Het lijkt ook een oud truukje te zijn, want het werkt sinds de oudste versie die ik nog werkend gevonden heb, StarOffice 5.2, en nog steeds in de versie OpenOffice 2.0.

En het OOo Writer team dan?

Filed under: — pinguim @ 5:03 pm

Inderdaad, op een gelijkaardige manier als de eerder beschreven “easter-egg” foto van het OOo Calc team, kan je een van het Writer team bekijken. Daarvoor tik je (voorspelbaar) StarWriterTeam in een vers geopend tekstdocument. Daarna druk je (minder voorspelbaar) op F3. Je krijgt een foto in je document geplakt. Het team is veel groter dan dat van Calc valt me onmiddellijk op. Je krijgt ook de volledige namen te zien. De kans om die mensen samen op een foto te krijgen is duidelijk veel kleiner dan die van het Calc team.
Uitgeprobeerd in in OOo2 en OOo 1.1.3; ik kreeg telkens dezelfde fotocollage.
Nu vraag ik me natuurlijk af hoe het zit met het presentatiepakket …

Powered by WordPress