30/9/2006

Printerdrivers voor Canon

Filed under: — cybrarian @ 11:44 am

Eigenaardige directory op een van de japanse servers van een bedrijf dat officieel geen Linux ondersteunt:

ftp://download.canon.jp/pub/driver/bj/linux/

Opgelet, de modelnamen/versienummers van de apparaten verschillen met de Europese! Dat is althans wat ik kon afleiden uit een post op een van de fora die ik afschuimde op zoek naar informatie over een Canon Pixma iP 5200. De bijhorende cd is Windows-gericht, je kan wel de handleiding lezen want die staat er in html op gelukkig (*).

Maar verder dus geen vermelding van Linux, hoewel met Mac gebruikers wel rekening werd gehouden; Canon weet dus dat er andere systemen bestaan dan Windows, maar niet dat er minstens evenveel Linux als Mac-gebruikers zijn. En die mensen willen misschien ook wel printen.

Op de site van Canon Europa zouden volgens een ander bericht Linux drivers staan, maar de link die ik volgde leidde bij de Canon site tot een foutmelding: de pagina bestond niet meer. Een zoek op Linux en iP5200 leverde niets op.

Uiteindelijk heb ik bij downloads de printerdrivers van model 4200 afgehaald, uitgepakt en geïnstalleerd (details zie onder). Een eerste kleurprint uit Firefox zag er prima uit. Een tekst uit OpenOffice.org 2.0 kwam er mooi zwart uit. Een print uit Gimp lukte me niet zo dadelijk, maar daar leken ook heel wat meer instellingen nodig te zijn, die ik niet echt bekeken heb. Ben benieuwd naar de andere mogelijkheden.

Details : (meer…)

Powered by WordPress