30/12/2006

Cubische desktop in Linux

Filed under: — cybrarian @ 9:01 pm

Voordien had ik een Mandrake geïnstalleerd, maar was niet aan de kubus toegekomen…
Mandriva Desktop
Even nagelezen en toch de toetsencombinatie gevonden voor de “cube” (ps: het beeld is van een van de andere effecten, niet van de kubus). Bovendien werkte die ook helemaal; indrukwekkend! De virtuele desktops die ik gewend ben te gebruiken zette ik op de zijden van de kubus: mail programma, konqueror als bestandsbeheerder, firefox browser en op de laatste zijde OpenOffice.org (bovenkant liet ik leeg).

De toetsencombinatie die ik nodig had was ctrl-alt-pijltje naar beneden om het te aktiveren; daarna ctrl-alt-pijltje links en rechts om in die richting te draaien. Behalve dat het een grappig effect is heeft het voor mij persoonlijk niet veel nut. Ik merkte wel dat mensen die niet gewend zijn met verschillende desktops te kunnen werken (meestal niet-Linux gebruikers dus) wel beter het concept van die verschillende zijden van de kubus snappen dan dat ze 4 “abstracte” verschillende desktops begrijpen.

Linux gebruikers die wel gewend zijn verschillende desktops in te stellen zullen het raar vinden om beperkt te zijn tot 4 zijden. Je kan dat aantal namelijk instellen naar eigen noden, en dat kan gaan van 2, 3, 4, 5, enz; ikzelf heb in bepaalde omstandigheden al 6 gebruikt. Maar de kubus gaat niet mee; je krijgt niet een piramide met grondvlak driehoek voor 3 desktops, of een plat vlak dat omdraait voor 2 desktops.

Powered by WordPress