26/11/2007

KDE: Wie heeft mijn rekenmachine?

Filed under: — pinguim @ 2:09 pm

Dat soort typische buro-vraag ervoer ik na installatie van een nieuwe distributie met KDE (Kubuntu 7.10 in dit geval).
rekenmachine Een tip voor wie zich verslikt in de nieuwe rekenmachine in KDE “SpeedCrunch”: installeer de vorige standaard rekenmachine van KDE: KCalc. In Kubuntu ga je naar “add/remove programs” en zoek op kcalc, selecteren en bevestigen voor installatie. Daarna maak je een desktop of menu-item bij, en zet als “commando: kcalc”, verander het icoon door erop te klikken en iets anders te kiezen. Trouwens SpeedCrunch is wel handig omdat je de vorige waarden blijft zien, ik vind alleen het links/rechts kijken niet handig (je voelt je een scheidsrechter in een pingpongwedstrijd) en je kan hem niet smaller maken dan de breedte die één of andere programmeur beslist heeft.

Trouwens ik had ook kunnen vragen: Delphine, waar is mijn buro?
De standaard bestandsbeheerder is ook al zo’n ramp; “Dolphin” neemt veel plaats in op het scherm en stopt te veel mogelijkheden weg voor de ervaren gebruiker. Terug naar Konqueror dus, je moet hier en daar je instellingen veranderen om er de standaard filemanager van te maken (ben ze ff kwijt-update later misschien).

De gebruiksvriendelijkheidsgesel slaat weer toe … niet voor niets noemde jaren geleden een cartoonist zijn strip “User Friendly“.

Powered by WordPress